maandag 30 augustus 2010

Na regen komt zon!


In het bos regent het altijd 2 keer! Dat leerde ik vroeger al, maar dat klopte ook vandaag, want de zon schijnt, maar net na de regen en even een windvlaag en de druppels vallen.


Onderweg kwam ik nog een fietsgroep van het kindervakantiewerk in mijn woonwijk De Blaak tegen. Ook net tussen de buien door! Maar ze hadden, zoals gewoonlijk, er zin in! Vandaag de eerste dag met wat regen, maar met een beetje geluk hebben ze de rest van de week aardig weer.

zaterdag 28 augustus 2010

Wolken en regen

De laatse dagen is het wel bijzonder weer in Nederland. Donderdag was al een regenachtige dag, maar kon net tussen de buien door een paar foto's maken.
En dan breekt er in de avond een wolkbreuk boven Tilburg los: straten blank, ondergelopen kelders, e.d. maar ik heb er gelukkig geen last van gehad. Ook nat in het bos.
Vrijdagmorgen was de regenmeter net niet overgelopen, maar er zat ruim 50 mm in en ik had al 13 van de dag ervoor, dus de regen bracht in Tilburg 63 mm.

Vandaag, zaterdag is het een dag met van alles wat: zon, blauwe lucht, stapelwolken en buienwolken!


woensdag 25 augustus 2010

Eindelijk rondje racefiets






Bijna 4 weken geleden voor het laatst op de racefiets gereden (Drunense Fietsvierdaagse) door allerlei fysieke ongemakken. Die zijn nog steeds niet over, maar vanmiddag toch een trainingsritje van 50 km en dat ging niet eens zo slecht. Onderweg een paar mooie plaatjes geschoten van wolken, leuke koe en brabantse vlag. Om de km's vol te maken nog een rondje in de buurt erbij, maar dat viel tegen, want overal zijn ze aan de weg aan het werk, dus werd het nog even hobbelen over de Pompstationweg, een echte ouderwetse keienweg!

dinsdag 24 augustus 2010

Gejaagd door de wind





De dinsdag begon helder, maar in de loop van de dag ontstonden prachtige stapelwolken en wolkenstraatjes. Dus halverwege de middag even op de stadsfiets een fotorondje maken. Op de eerste foto zit de witte meidoorn al vol met rode bessen.

zondag 22 augustus 2010

Weekend





Zaterdag de achtertuin eens goed onderhanden genomen,dus met de snoeischaar, hark, etc. aan de slag. Zelfs mijn tafeltje gebeitst, dus daar komen de dennenappels en (Limburgse) stenen + de planten weer mooi op uit.
Zondag was het best warm, maar bleef het in Tilburg droog, maar soms dreigende luchten, wat mooi was om te fotograferen. Maar ook al vallende bladeren: de herfst komt er toch echt aan!

dinsdag 17 augustus 2010

Regen






Vanaf zondagavond geregeld regen, maar ook dan zijn er wel mooie foto's te maken. De bellenplant stond er maandagmorgen fris bij. Gelukkig in de middag droog en werd het nog lekker warm. Maar vanmorgen, dus dinsdag, begon de dag alweer met regen, dus met de plu op pad om wat foto's te maken, want er is altijd wel iets moois te zien en te fliepsen! En vanmiddag weer droog, maar veel wind.

zondag 15 augustus 2010

Nog meer Boerendag






Dit jaar waren veel oldtimers, maar ook moderne exemplaren, van John Deere te zien. Prachtig om de met veel liefde opgeknapte traktoren te zien. Ook waren er fraaie paarden te zien, o.a. Friese paarden van een club uit Etten-Leur en die werden druk gefotografeerd door een collega-fotografe!

zaterdag 14 augustus 2010

Boerendag






Nostalgische Boerendag en Oldtimerfestival in Alphen (N.Br.) stond vandaag, na de huishoudelijke klussen, op het menu. Dit wordt al voor de 27e keer georganiseerd, maar er nog nooit geweest, dus vanmiddag op de stadsfiets er naar toe gereden en rondgekeken: heel leuk en interessant. Kijk zelf maar mee: John Deere was van jong tot oud te zien en natuurlijk werd het oude boerenwerk gedemonstreerd. Het weer was ideaal voor dit evenement dus genieten voor iedereen!

woensdag 11 augustus 2010

Schaduw van de herfst





Gisteren, dus dinsdag, weer voorzichtig een fotorondje in de buurt gedaan (de medicatie doet haar werk!) en zag ineens allerlei moois in de berm en aan de bomen: paddenstoelen en eikels. Daar kwamen vandaag de kastanjes nog bij, dus de herfst werpt haar schaduw al vooruit!

maandag 9 augustus 2010

Halve halo




Vandaag, ondanks mijn verblijf in de lappenmand (buikgriep met ontsteking volgens de huisarts), wat foto's vanuit de tuin gemaakt. Rond de middag was het ineens weer bijzonder, toen ik in de tuin naar de bloemen keek, want zag boven het huis een grote wolk voor de zon en een halve halo. Steeds weer mooi om dit weersverschijnsel te zien. Dat vond Helga van Leur ook want het was in het weerbericht bij Editie NL. Laat allebei de foto's zien, want dan kun je goed zien, dat door het breedbeeldformaat van RTL de foto heel anders wordt. Tot slot de avondzon, die een beetje verdwijnt in de wolkensluiers en later in de bewolking.

zaterdag 7 augustus 2010

Vrijdag wolkendag






Gisteren, dus vrijdag, een mooie wolkendag. Even in de middag op pad en zag ineens bij mij in het bos al zo'n mooie oranje zwam ofwel de zwavelzwam. Dan verder naar Klein Tilburg, waar ik het uitgroeiende aspergeveld fotografeerde, evenals een voormalige boerderij, wat nu een ballonnenbedrijf herbergt. Tot slot een foto nadat de zon in het wolkendek was verdwenen, maar dat is vanuit de tuin.